Sneller groeien met maan, zo doe je dat

Heb jij ook wel eens het gevoel dat je heel veel ballen omhoog moet houden, maar dat het maar niet lukt om in balans te blijven?

Is de ene uitdaging net achter de rug, komen er weer twee nieuwe aan. Of denk je net je leven op orde te hebben, met een nieuwe fijne cadans, komt er weer een andere tegenslag. Er lijkt geen einde aan te komen. En je bent nog wel zo enthousiast.

Zo ook Cindy. Vorige week was ze bij me. Ze was helemaal verliefd op het nieuwe manenboek. Wilde het liefste alles tegelijkertijd lezen, bevatten, leren, ontdekken. Ze kon niet wachten om te beginnen en stelde meteen haar eerste belangrijke vraag:

Hoe helpt de maan om snéller te groeien? Wat moet ik doen? Hoe pak ik het zo goed mogelijk aan?

Ik glimlachte om haar vraag. Om haar bruisende energie. Ze gloeide van plezier. Ze was één brok toekomst. Hoop. Groeikracht. Net als de lente en wassende maan.

Je groeit sneller door te vertragen antwoordde ik haar. Het klinkt wat paradoxaal. Maar het is echt zo. Kijk maar hoe de natuur het doet. Alles in het leven heeft een eigen ritme. Gras groeit niet sneller als je eraan trekt. Sterker nog, als je dit doet, maak je het stuk. Het breekt.

Wilde plannen

Bij jou als mens, als vrouw, is dit ook zo. In je geest kun je de meest wilde plannen bedenken. En geloof me, als je het kunt dromen, kun je het ook waarmaken. Maar, het enige waar je tegenaan loopt is tijd. Het kost tijd om dromen fysiek werkelijkheid te laten worden. Het kost tijd om kinderen te maken en geboren te laten worden. Wel negen maanden. Het kost net zoveel tijd om geesteskinderen te creëren en geboren te laten worden. Ook wel negen manen.

De maan helpt je om dit natuurlijke besef van tijd weer te vinden en je hierop af te stemmen. De maan helpt je om langzamer te durven gaan. Ze leert je om te vertrouwen op die trage cadans van eb en vloed. Van diep naar binnen gaan en stil te luisteren naar wie je bent tot ver naar buiten reiken en de hele wereld te laten zien wie je graag wilt zijn. Precies zoals de natuur het doet.

Vier groeimomenten

Donkere maan vertegenwoordigt de diepte in jezelf. Dit is een mooi moment om bewust stil te staan bij je innerlijke drijfveren. Wat vind je belangrijk in je leven? Welke gevoelens levert dit op?

Wassende maan neemt je mee naar je potentie, je talenten, al je mogelijkheden. Wat doe je graag? Waar ben je goed in? Hoe kun je jouw talent inzetten om meer tijd te maken voor de dingen die belangrijk voor je zijn?

Volle maan is het moment waarop je jezelf laat zien. In al je kracht én kwetsbaarheid. Hoever durf je hierin te gaan? Blijf je liever in je veilige nest zitten of heb je ook de moed om grenzen te verleggen en uit te vliegen, op avontuur te gaan?

Afnemende maan tot slot leert je over de relaties in je leven. Dromen en de wereld inspireren is gemakkelijk als je alleen bent, maar kan een uitdaging worden als je onder de mensen bent. Hoe ga je om met mensen die je dierbaar zijn? Hoe blijf je bij jezelf als je bij mensen bent die heel anders zijn dan jij?

In het boek 13 manen om je dromen waar te maken ga je je verbinden met het ritme van de maan en de seizoenen. Met fijne meditaties en praktische oefeningen vind je je natuurlijke en vrouwelijke evenwicht. Zodat je focus houdt op wat je wilt én vertrouwen houdt dat het goedkomt.

Niet dagdromen maar visie ontwikkelen

Maan is voor vrouwen een heel natuurlijke leidraad. Want maan leeft door de maanstonden ook in jou. Maan is een enorme katalysator voor groei. Want als ze oceanen in beweging kan brengen, stel je dan eens voor wat ze voor jou kan doen. Maan is niet voor meisjes die willen dagdromen. Maan is voor vrouwen die hun visie willen ontwikkelen. Een rots in de branding willen zijn in deze woelige maatschappij. Die traag durven blijven in snelle tijden. Daar maak ik me sterk voor. Ben jij erbij?

 

Lieve groet,

Caroline Groeneveld

 

PS: Heb jij ook een vraag? Een uitdaging in je leven waar je tegenaan loopt? Stel haar onderaan deze blog en wie weet, wordt jouw vraag in het volgende verhaal beantwoord. In ieder verhaal laat ik je zien hoe de natuursymboliek je helpt om met meer lef en vertrouwen je eigen leven te leiden. Zodat je je weer bezield, puur, anders voelt.Wordt verwacht: 13 manen 2020!

 

Op 14 september 2019 verschijnt het gloednieuwe 13 manen 2020! Het boek dat je helpt om al je dromen waar te maken. Op de voor jou leukste manier. Wil je er zeker van zijn dat jij jouw boek op tijd in huis hebt? Reserveer het dan vandaag nog.

HET 13 MANEN BOEK