De Wind is echt een supermaan!

Pfff… zuchtte Anna, ik wil me zo graag gewoon verbonden voelen. Met mezelf. Met mijn ziel. Maar ook met mijn partner en kinderen. Maar er is zoveel afleiding. Het lukt me gewoon niet goed om tijd voor mezelf vrij te maken. Er is gewoon te weinig tijd. Hoe kan de maan me daarbij helpen?

Gisteren sprak ik met Anna over de maan. Ik vertelde haar over de magie van maan.  Het is zo’n prachtige leermeester. Ze leert je om anders met je emoties om te gaan. Om koers te zetten naar het leven dat je echt wilt. Zelf richting te bepalen. Maar ook om met de deining in je leven mee te bewegen. Zonder de verbinding met jezelf te verliezen. Zodat je weer in je kracht staat. Het gevoel hebt dat het wél lukt. Ook als het moeilijk is.

Morgen is het weer vollemaan. Om precies 16.54 uur. Deze maan heet De Wind. Het is de vijfde maan op de Grote Cyclus van het jaar. Deze maan laat frisse winden waaien en blaast oude lagen weg. Hoe helder word je levenspad als je je weg vanuit de liefdevolle ogen van je ziel beziet? Soms ligt je weg vol oude takken, bladeren, en rommel van voorgaande jaren. Je richting is dan nog maar moeilijk te zien of te volgen. Het pad van toen transformeert langzaam naar de eenheid met Moeder Natuur.

De Wind markeert het punt van het aardse zichtbare pad en het begin van het mystieke universele pad. Stel je eens voor hoe je dat ook in jezelf zou kunnen voelen.

Heb jij ook van die ‘ja-maar’ stemmetjes?

Veel mensen blijven gefocussed op de oude rommel. Dit zijn de ja-maar stemmetjes. Of de stemmetjes die fluisteren dat je niet goed genoeg bent. Of er niet toe doet. Het zijn alle beperkende gedachten die je kleiner houden dan je bent. Ik hoor vaak vrouwen vragen over de betekenis van al die beperkingen. Maar, dat maakt niet zoveel uit. Je kunt jaren tijd verspelen door je te richten op de rommel op je weg. Door te blijven vegen. Door schoon te maken. Je geeft dan al je aandacht en tijd aan de rommel. Ik noem dat ook wel de hordes op je weg. Misschien merk je dan ook wel dat je hordes niet weg gaan. Dat rommel blijft komen. Hoe vaak je je weg ook veegt.

Maar stel je eens voor, dat je je, net als de energie van De Wind, richt op de toekomst. Op de mystiek in jezelf. Op de verbinding met je ziel en wat zij, samen met jou, wil ervaren in dit leven. Wat zou je dan willen? Wie ben je dan?

Ik hoop dat je morgenavond even tijd vindt om naar buiten te gaan. Want deze maan is ook nog eens een supermaan. Ze staat dichter bij de aarde dan anders. Je ziet haar dus groter en haar energie is intenser dan anders. Dat betekent dat jouw scheppingskracht groter is dan anders. Er liggen nu kansen om een volgende reuzenstap te maken!

In oude tijden vierden vrouwen vollemaan in een vrouwencirkel. Ze vertelden elkaar over inzichten en wijsheden die zij de afgelopen weken gevonden hadden. Soms werd er een klein ritueel gedaan. Een ritueel is niets meer dan een handeling die je in volle liefde en aandacht doet. Dan geef je het energie en meer kans om waar te laten worden.

Hoe vier jij vollemaan?

Mijn persoonlijke vollemaan ceremonie is heel eenvoudig. Ik ga deze vollemaan naar het Veerse Meer. Daar woon ik vlak bij. Het water geeft me rust. Doet me verbinden met mijn Bron. En zodra ik die verbinding voel, stel ik me mijn droomleven voor. Zo levendig mogelijk. Met kleuren, geuren, details. Dan houd ik dit droomleven in mijn handen en blaas het, net als de wind, nieuw leven in. Vervolgens maak ik mijn handen los en geef ik mijn droomleven vrij.

Vier jij ook vollemaan? Hoe ga jij dit doen? Ik zou het leuk vinden als je je verhaal hieronder deelt. Dan hebben wij ook een vrouwencirkel. Op een moderne manier. Via social media. Waarin we van elkaar kunnen leren. Elkaar groots kunnen maken. Kunnen groeien van elkaars prachtige inzichten.

Ik wens je een heerlijke vollemaan De Wind en hoop dat je met jouw scheppingskracht precies het droomleven voor ogen ziet dat jij graag wilt realiseren. En wil je hierbij wat hulp? Ik heb een gloednieuw ebook geschreven:  13 madres om je dromen waar te maken. Een boekje van 36 pagina’s waarin je met behulp van je geboortedatum ontdekt wat jouw vrouwelijke archetype is en hoe je jouw rol en taak hier op aarde vindt. Hier vind je de link om het boekje te bestellen.

Fijne maanviering!

Lieve groet,

CarolineWordt verwacht: 13 manen 2020!

 

Op 14 september 2019 verschijnt het gloednieuwe 13 manen 2020! Het boek dat je helpt om al je dromen waar te maken. Op de voor jou leukste manier. Wil je er zeker van zijn dat jij jouw boek op tijd in huis hebt? Reserveer het dan vandaag nog.

HET 13 MANEN BOEK