Zo sta je weer aan het roer van je eigen leven

Vraag jij je ook wel eens af of het leven dat je nu leidt, wel jouw leven is? Of het allemaal wel de moeite waard is wat je doet?

Ik heb hier jaren mee gespeeld. Ik vond het raar. Schaamde me zelfs bijna een beetje. Omdat mijn leven zo, aan de oppervlakte, er toch heel leuk uitzag: Een leuk huis. Een aardige baan. Een ideale partner. Wekelijkse boodschappen bij Albert Heijn. Twee keer per jaar op vakantie. En saai. Dood saai. Er miste iets. Maar wat?

Zo’n vijftig jaar geleden was het leven heel wat simpeler. Je was wie je was. Een robuuste boer die koeien had. Of een sociale kruidenier met een dorpswinkel. Of een flamboyante kunstenaar die schilderijen maakte. Je deed wat je deed. Je hoorde bij je eigen familie en vriendenkring. Je had je leven onder controle. Vanaf het begin tot het eind. Je wist wie je was, waar je begon, hoe het zou verlopen en wat de uitkomst zou zijn.

En toen, kwam er plots die enorme economische groei. Schaalvergroting. Massaproductie. Dat betekende dat jij als individu een schakel werd in het geheel. Campina maakt de melk. Niet meer de boer. Albert Heijn koopt groot in. Niet meer de kruidenier. Dagelijks selfies delen op social media is de norm geworden. Niet meer de kunstenaar. Je bent niet meer eindverantwoordelijk voor het hele creatieproces, maar doet nog maar een heel klein stukje. Een project.

Gevoel van controle kwijt; “Geen idee wat ik wil doen met mijn leven”

Dat heeft ervoor gezorgd dat veel mensen het gevoel van controle hebben over hun eigen leven zijn kwijtgeraakt. Misschien heb jij dat ook wel. Verlang je ernaar om iets voor jezelf te beginnen. Een praktijk waarin je weer echt contact met andere mensen hebt. Waarin je die verbinding weer voelt. Met waar jij voor staat en waarmee jij de ander een stapje verder helpt. Jouw geesteskind de wereld in brengen.

Isabel geeft het zo weer:

Waar en hoe vind je het vertrouwen en de moed om te weten, dat het de moeite waard is om mijn eigen afwijkende pad te volgen?

Je haalt meer voldoening uit je leven als je meer controle over je eigen creatieproces ervaart. Als je weer meer gelooft in je eigen kunnen.

Hoe leer je weer geloven in je eigen kunnen?

De natuur gelooft radicaal in haar eigen kunnen. De natuur vraagt zich nooit af waarom dingen niet lukken, maar hoe dingen wél kunnen. Als het een tijdje droog is, maken planten langere wortels, zodat ze ook het diepere waterpeil kunnen bereiken. Als de zon te fel is, maakt berk meer blad aan, zodat de tere witte stam beter beschermd wordt. Als voedsel in de winter verdwijnt, vliegen ganzen naar het zuiden. Als de natuur ontdekt dat het vertrouwde niet meer werkt, dan probeert ze iets anders. Iets nieuws.

Dat geldt voor jou ook. Als je meer controle wilt in je leven, als je meer wilt geloven in je eigen kunnen, probeer dan andere dingen uit. Nieuwe dingen. Hierdoor word je sterker. Veerkrachtiger. Sta je positiever in het leven. Sta je weer aan het roer van jouw leven.

Hoe doe je dat nu praktisch?

Drie tips die je vandaag direct kunt toepassen in je leven.

  1. Ga één keer in de week uit eten in een restaurant waar je nog nooit geweest bent. Geniet van de onbekende keuken. De andere manier van jezelf voeden.
  2. Leer deze zomer iets nieuws. Welke vaardigheid zou je graag onder de knie willen krijgen? Wil je beter leren schrijven, vloggen, coachen, tekenen, koken, sporten? Geef je op en maak er een geweldig negentig dagen plan van.
  3. Vind nieuwe vrienden. Sluit je aan bij een netwerk waar je nog nooit geweest bent. Ga naar evenementen. Maak een praatje met de buren. Nodig mensen uit. Stel je open voor anderen.

 

Door jezelf fysiek, mentaal en emotioneel bewuster te voeden creëer je een stevige basis onder je droomleven waarmee het vuur in jou op een heel natuurlijke manier omhoog zal komen. En dat gun ik je op alle lagen!

 

PS: Heb jij ook een vraag? Een uitdaging in je leven waar je tegenaan loopt? Stel haar onderaan deze blog en wie weet, wordt jouw vraag in het volgende verhaal beantwoord. In ieder verhaal laat ik je zien hoe de natuursymboliek je helpt om met meer lef en vertrouwen je eigen leven te leiden. Zodat je je weer bezield, puur, anders voelt.Wordt verwacht: 13 manen 2020!

 

Op 14 september 2019 verschijnt het gloednieuwe 13 manen 2020! Het boek dat je helpt om al je dromen waar te maken. Op de voor jou leukste manier. Wil je er zeker van zijn dat jij jouw boek op tijd in huis hebt? Reserveer het dan vandaag nog.

HET 13 MANEN BOEK