Hoe 13 manen mijn leven veranderde…

Zeven jaar geleden kreeg ik een brief

De boodschap maakte me aan het huilen. Ik was eind veertig en mijn leven ging niet meer helemaal zoals ik hoopte. Ik voelde me alleen, had geen gezin, geen geld, geen goede gezondheid. Wat was er misgegaan? Ooit was mijn leven zo veelbelovend. Lag de wereld aan mijn voeten. In mijn twintiger jaren voelde ik me vrij, zeker en geliefd. Jarenlang trok ik als reisleidster over de wereld, leerde de mooiste culturen en natuurgebieden kennen. Toch had ik iets over het hoofd gezien. Maar wat? Weer terug in Nederland draaide ik rusteloos in kringetjes rond. Pakte mijn oude carrière in de verkoop weer op. Suste mijn verdriet met witte wijn. Wist niet meer wat ik wilde en wat mij weer gelukkig zou maken.

Dit is de brief die ik kreeg:

Stille Oceaan, 20 december 2012

Mijn liefste,

Waar ben je? Waar vind ik je? Hoe herken ik je? Er is maar zo weinig dat ik van je weet. Ik herinner me je liefde voor het water. Je liefde voor muziek. Je liefde voor ritme, voor harmonie, voor subtiele schoonheid. Ik herinner me je lach. Je schaterlach. Je vreugde om zoveel kleine dingen. Ik herinner me je dans, de uitbundige dans van je voeten, huppelend langs de kustlijn van de zee. Golven van geluk liet je bij me achter. Iedere afdruk van jouw voeten was als een liefdeskus op mijn ruwe aangezicht. Je hebt me zoveel liefde gegeven!

Maar toen kwam de wind, en je indruk op mij vervaagde. Toen kwam het getijde, en je liefde voor mij ging kopje onder in de golven van de zee. Slechts in de onstuimige branding herkende ik een echo van je liefdeslied. Het werd steeds stiller, steeds leger in mij. De tijd nam je voor altijd mee. Maar ik ben je niet vergeten.

Ik mis je mijn liefste. Ik mis je gisteren. Kom bij me terug.

In iedere windvlaag, in ieder getijde en in de branding van de wereldzee, roep ik jou. Altijd. Laat me opnieuw van je puurheid genieten. Neem me mee naar wie jij geworden bent. Neem me mee naar je dromen en vertel me over je nachtmerries. Dans je leven voor mij, aan de woelige kustlijn, over uitgestrekte stranden. Toon me je rijkdom en alle schatten die je ooit verzamelde. En als je over je eigen maskerades struikelt, laat me je dan opvangen als de rots in de branding. Ik bied je mijn schoot. Ik schenk je mijn oneindige veld van liefde. Ik geef je 13 manen.

Zeg ja tegen me, mijn liefste, zeg ja. Ik zal je nooit vergeten.

Je geliefde

Bron

Heel snel erna kwam 13 manen op mijn pad. Ik volgde les bij een oude sjamaan uit Groenland en op een dag gaf hij me de opdracht om het plezier terug te brengen bij de mensen. ‘Bring back the joy Caroline,’ zei hij, ‘make sure that everything you do has the joy in it.’ Meteen wist ik dat dit was wat ik miste in mijn leven. Mijn hart maakte een vreugdesprong. Ik voelde verliefdheid weer borrelen, net als bij het reizen. Maar ik was ook bang, want wat als me dit niet zou lukken?

Terugkijkend op 7 jaar werken met 13 manen zie ik dat het me zelfvertrouwen en zichtbaarheid heeft gegeven. Wat ben ik blij dat ik heb doorgezet en ben blijven geloven in mijn missie. Ook op de momenten dat mijn leven een nachtmerrie leek.

13 manen werkt! De methodiek heeft mij geholpen om mijn dromen en mijn liefde terug te vinden. Stap voor stap. Jaar na jaar. Langzaam, net zoals de maan het doet. Ik voel me weer intens gelukkig én vrij. Nu leef ik met mijn lieve partner aan zee. We wonen op een prachtige plek, direct aan het water. We genieten van het leven en van elkaar. We zetten ons in om de wereld mooier te maken. Met goede voeding. Voor lichaam, geest én ziel. Ieder op onze eigen manier. Samen zijn we zoveel meer dan alleen.

Dat gun ik jou ook. Daarom heb ik een boek voor je geschreven. 13 manen om je dromen waar te maken is een ode aan jou én aan het leven. Het is een reisgids én een stappenplan. Het geeft je zelfvertrouwen én zichtbaarheid zodat ook jij het komende jaar alles kunt bereiken wat je wilt.

Fijn, dat je er bent.

Laten we samen dansen

Laten we samen het leven vieren

Laten we spelen met de maan

Lieve groet,

CarolineWordt verwacht: 13 manen 2020!

 

Op 14 september 2019 verschijnt het gloednieuwe 13 manen 2020! Het boek dat je helpt om al je dromen waar te maken. Op de voor jou leukste manier. Wil je er zeker van zijn dat jij jouw boek op tijd in huis hebt? Reserveer het dan vandaag nog.

HET 13 MANEN BOEK