13 manen om je dromen waar te maken – mijn verhaal

Stel je eens voor dat je vandaag een minuut de tijd krijgt om jouw mooiste verhaal aan heel de wereld te vertellen. Wat zouden dan jouw woorden zijn? Wat maakt jou zo gelukkig, dat je het met iedereen zou willen delen?

In oude tijden was dit de rol van de barden in de gemeenschap. Een bard is de verhalenverteller van de Keltische natuurvolkeren en rond deze tijd heeft hij zijn mooiste verhaal klaar. Het is een verhaal over dromen vinden en volgen. Het gaat over een reis met uitdagingen, hoogtepunten en diepe dalen. Het is een verhaal van doorzettingsvermogen, dapperheid en misschien een overwinning. Want de uitkomst staat niet vast. Dat is de kracht van een held durven zijn.

Ieder jaar opnieuw verfijnt hij zijn verhaal om het de komende winter te vertellen aan alle mensen die hij liefheeft. Hij luistert naar de kritiek die hij krijgt, en ziet dit niet als afwijzing, maar als een kans om zijn verhaal nog beter te maken. Want als hij het beste verhaal ooit vertelt, geeft hij het allerbeste van zichzelf aan een ander.

Vandaag vertel ik je mijn verhaal.

Ik hoop dat het je inspireert om het jouwe te vinden.

Vorige week stond ik op een heel groot podium. Ik kreeg één minuut de tijd om te vertellen wie ik was. Oh, wat vond ik dat eng! Daar stond ik dan, op die hoogte, de heuvel in mijn fantasie, en voor me zaten honderden mensen die afwachtend naar me opkeken.  Ik ademde diep in en toen gebeurde er iets wonderlijks. Ieder mens in de zaal veranderde in  een uniek lichtpuntje, een andere droom die werkelijkheid geworden was. Sommige gezichten straalden fel, anderen waren als een soort schemerlampje. Maar lichtjes van hoop straalden ze allemaal. Ik voelde me zo dankbaar, trots, vervuld, dat al die lichtjes mij wilden zien! Mijn angst verdween als sneeuw voor de zon en als vanzelf begon ik te vertellen:

Ik ben een dromen waarmaker en ik help je om dit ook te doen.

Al mijn hele leven lang heb ik een droom. Een droom over het vinden van een geweldig leven. Mijn geweldige leven. Een leven waarin je doet wat je het allerliefste doet, met mensen die je het allerliefste vindt en op een plek waar je het allerliefste bent. Een droom over liefde en geliefde zijn. Een droom om alle werelden te verbinden.

Mijn droom begint als klein meisje. Ik woonde een tijdje bij mijn oma. Iedere zondag mocht ik een blauwe prinsessenjurk aan en die zondagen tekende ik mijn eerste stripboek over het leven. Ik was negen en mijn opgetekende avonturen werden voorgelezen in de klas van mijn oom die onderwijzer was. Op mijn achttiende ontdekte ik tarot. Ja, dat was het stripboek dat ik vroeger bedoelde! Ik las alles wat ik maar kon vinden over dit systeem.  In die tijd fantaseerde ik over  het schrijven van een bestseller waarin  je kon leren om in twee werelden tegelijkertijd te leven. Die hier op aarde en die daar in de hemel. Ik wist zeker dat het kon. Ik wist alleen nog niet precies hoe dat moest en de meesten uit mijn omgeving verklaarden me voor gek. Dus hield ik mijn mond en ging op reis. Op onderzoek uit. Vaak en ver, en ik was meer dan tien jaar onderweg. Toen ik midden dertig was nam ik een groot risico. Ik investeerde al mijn spaargeld, zegde mijn baan op en schiep Modron. Dit is de oudste naam voor Moeder. Ze is er als je eigen moeder, als mater, mere, demeter, moeder aarde, moeder Maria. Voor mij betekent ze heel het leven. De liefde van mijn leven werd geboren.

Oefenen in de liefde voor jezelf ontwikkelen

Iedere dag oefende ik  om de liefde te leven. Om mijn leven te leven. Het heeft een tijdje geduurd, maar ik heb mijn eigen ritme gevonden. Na een aantal affaires en een paar relaties heb ik ontdekt dat ik zelf mijn grote liefde ben.  Nu sta ik iedere dag voor zonsopkomst op en breng mijn droom tot leven. Ik  geloof in een natuurlijk ritme en door dit ritme te volgen kom ik zelf gemakkelijker in balans. Ik mediteer, affirmeer,  onderzoek, combineer. Ik verbind alle werelden die ik vind en als,  onverwacht, alle losse puzzelstukken in elkaar vallen en er een weg zichtbaar wordt,  maakt mijn hart een vreugdesprong van plezier! Ik ben verliefd op al die verborgen, prachtige, unieke, en geweldige momenten die ik in het leven vindt. Ik ben verliefd op moeder aarde zelf. Zij is alles wat ik ook zou kunnen zijn.  Zij is mijn beste en oudste coach. Zij is mijn grote liefde.  In de natuur voel ik precies  hoe paradijselijk de aarde is en hoe geweldig het is dat we hier mogen leven. Voor mij is moeder aarde mijn levenspartner, mijn dans, mijn meester, mijn bron, mijn liefde, mijn geliefde.  Ik wil haar zo goed mogelijk leren kennen, de onbekende én onbeminde plekjes van haar zien! Ze neemt me mee naar intimiteit.

Over hoe mooi het leven is

Het moeilijkste op mijn pad vind ik soms de eenzaamheid. Ik geloof in mijn weg, maar soms hoor ik dat het zweverig is of niet van deze tijd.  Die vooroordelen zijn  wel even slikken. Totdat mensen me zien en me horen vertellen. Over hoe mooi het hier is. Over het vinden van je passie, je liefste mensen, je liefde voor jezelf. Mensen voelen mijn enthousiasme en willen erbij. Want als ik het kan, kunnen zij het ook!

En daarom ga ik door. Op een manier die ik het allerliefste doe: door te schrijven en te vertellen over die prachtige moeder aarde die in ons allemaal is. Die in de bossen zwerft, in de oceanen stroomt, in de winden waait en door heel het leven danst. Je herkent haar in het ritme van de 13 manen. Jij bent haar liefste zielsmaatje, haar allermooiste uitdrukking. Net zoals ik dat ben. Jij bent haar meest unieke verschijning. Net zoals ik dat ben. Jij bent een uitdrukking van haar natuur! Voel je het? Voel je hoe groots je bent?

De minuut was om. Mijn ogen keken  flonkerend  de zaal in. Twaalfhonderd ogen schitterden terug. Ja, we voelden het allemaal! Het was doodstil. Als één openden we onze harten  voor dit magische moment. En toen barste het applaus los. We geloven het. Samen geloven we dat het kan. Wij maken dromen waar!

Dank je wel, dat jij er bent. Met jou is de wereld mooier.

Caroline GroeneveldWordt verwacht: 13 manen 2020!

 

Op 14 september 2019 verschijnt het gloednieuwe 13 manen 2020! Het boek dat je helpt om al je dromen waar te maken. Op de voor jou leukste manier. Wil je er zeker van zijn dat jij jouw boek op tijd in huis hebt? Reserveer het dan vandaag nog.

HET 13 MANEN BOEK