Waarom geduld zo belangrijk is

Rust vinden bij stress

Druk, druk, druk. Je bent al wakker voordat de wekker afgaat en je hoofd draait overuren om alle kleine en grote klusjes toch echt zo snel mogelijk af te krijgen. Hoe ga je om met de drukte in je leven en waarom is geduld zo belangrijk voor het waarmaken van je dromen? Rust vinden bij stress.

Laat je fantasie de vrije loop

Dromen scheppen lijkt zo gemakkelijk: je laat je gedachten en je fantasie de vrije loop en in je geest kunnen in no-time de mooiste dromen ontstaan. Alles is mogelijk als je het met je hoofd kunt bedenken.  Kijk maar naar de wereld om je heen.  Ze wordt steeds groter. We wilden vrij zijn als een vogel: sinds 1905 kunnen we vliegen. We wilden naar de hemel en terug: in 1967 stonden we op de maan.

We wilden met alles en iedereen in verbinding zijn:  vanaf 1980 hebben we personal computers. We wilden een nieuwe wereld creëren: ook dat is gelukt! Via radio, televisie, telefoon, tablets, facebook, instagram, linked in, twitter en oneindig veel apps leven we ook in een virtual reality. Deze tweede wereld vraagt evenveel en misschien wel meer tijd en aandacht dan je diep in je hart zou willen. Ze leidt je af, daagt je uit, verleidt je om 24/7 online te zijn. Dat is dubbel druk!

De virtuele wereld is als de geesteswereld. Alles is mogelijk. Tegelijkertijd en nu en misschien maakt dat wel ongeduldig, gehaast, gestressed. Dromen in de virtuele wereld is direct resultaat zien. Hoe anders gaat dat in de natuur. De natuur droomt traag, in stappen, in seizoenen, in 13 manen. Om een droom in de fysieke aardse vorm neer te zetten heb je tijd, ritme, liefde en een plan nodig.

Diep onder de grond begint het

Dit plan begint met een keuze in de winter: diep onder de grond ligt een appelzaadje. Het nestelt zich in de aarde, zwelt op met water en maakt in het donker een eerste stengel. De stengel komt pas naar buiten in de lente. Met de warme zon en verkwikkende regen gaat het snel: de stengel groeit en wordt een stammetje, met blaadjes, en misschien al een bloem. Dan wordt het herfst en de bladeren vallen weer. Het mini appelboompje rust uit om de lente erna groter en sterker naar buiten te komen, nieuwe takken en bladeren te maken, en misschien een paar bloemen. Totdat het herfst wordt. En weer winter. Na een aantal jaren is de stam en zijn de takken stevig genoeg en wordt de bloem voor het eerst een vrucht.  De appelboom kan nu haar eigen vruchten dragen!

Gun jezelf tijd, ritme, liefde en een plan

Geduld is essentieel in het waarmaken van je dromen. Als je te snel resultaten wilt, dan maak je vruchten die je zelf nog niet kunt dragen. En wat gebeurt er dan? Je breekt af of valt om.  Gun jezelf daarom tijd, ritme, liefde en een plan. Gun jezelf een jaar, vier seizoenen en dertien manen om je dromen stap voor stap fysiek vorm te geven.  Is dat geen heerlijk rustgevend idee?

Wat is jouw belangrijkste inzicht in deze blog? Laat me weten wat je ervan vindt: zo kan ik steeds betere verhalen schrijven  waar jij nog  meer aan hebt. Dank je wel!

Fijne dag,

CarolineWordt verwacht: 13 manen 2020!

 

Op 14 september 2019 verschijnt het gloednieuwe 13 manen 2020! Het boek dat je helpt om al je dromen waar te maken. Op de voor jou leukste manier. Wil je er zeker van zijn dat jij jouw boek op tijd in huis hebt? Reserveer het dan vandaag nog.

HET 13 MANEN BOEK