Vannacht is de maan verduisterd….

Ze laat je zien wat echt om aandacht vraagt.

Soms ben ik bang van mezelf. Mijn harde optreden. Mijn wijzende vinger en ongezouten kritiek. Ik weet best dat ik hiermee meer kapot maak dan me lief is. Ik weet ook dat ik diep van binnen helemaal niet zo ben. Maar, als ik me echt laat zien, voel ik me zo kwetsbaar. Waar vind ik de moed om gewoon mezelf te zijn?

Anna stuurde me deze mail. Ik had een lang een fijn gesprek met haar. Het is zo dapper om toe te geven wat je grootste horde is. Want zodra je dat erkent, kun je ook stappen ondernemen om hier anders mee om te gaan.

Als je opstandig reageert in moeilijke situaties, dan is er maar één ding belangrijk op je pad: oefen om kwetsbaar te zijn. Vandaag is het er een perfect moment voor. Want het is vollemaan De Vurige God. Deze maan brengt je naar de kracht van het vuur in je en laat je je uitstraling in de wereld zien. Vuur is een spannend element. Je kunt het zien en voelen, maar niet aanraken. Vuur brengt hoop, warmte en nieuw leven, maar kan ook verbranden en onherstelbare schade aanrichten. Je brengt je innerlijke vuur in balans door een combinatie van mildheid en meesterschap.

Maar, dat is misschien gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe dóe je dat nu? Daarom voor deze vollemaan acht praktische tips. Dan gaat het je zeker lukken!

Zo krijg je meer mildheid in je leven:

1. mediteer elke dag 13 minuten. Dat helpt je om weer even bij jezelf te zijn en te voelen wat in jou aandacht nodig heeft

2. besef dat elk oordeel dat jij hebt over een ander niets meer dan een spiegeling van een karakter eigenschap in jezelf is waar je niet zo gelukkig mee bent. Verander dat in jezelf.

3. oefen jezelf om de grootsheid in alle mensen te zien. Ja, alle mensen. Iedereen draagt diep in zich een verlangen om een heerlijk leven te leiden. Vind dat verlangen in de ander, hoe verscholen ook.

4. Sta jezelf toe om fouten te maken. Daar leer je van!

Zo ontwikkel je meesterschap over je leven:

1. focus op wat je echt belangrijk vindt. Dat geeft je een anker om anders om te gaan met onrust en stress. Als je weet waar jij in je leven voor wilt gaan, dan kun je gemakkelijker nee zeggen tegen afleiding. Draagt iets niet bij aan jouw droom, besteed er dan geen aandacht of tijd aan.

2. zie je hordes op je pad als kansen om sterker te worden. Net als in de sport heb je trainingen nodig om jezelf te verbeteren. Je kunt je lichaam sterker maken, maar ook je mindset, de manier waarop je denkt, en je verbinding met je bron. Onderzoek hoe je dit kunt aanpakken.

3. blijf oefenen en daag jezelf uit. Wist je dat elke topsporter of muzikant of schilder minstens 15 jaar geoefend heeft om het hoge niveau te halen waardoor bekendheid op kan treden? Dat geldt ook voor jou. Je dromen waarmaken gaat stap voor stap. Maan na maan. Seizoen na seizoen. Jaar na jaar. Je bent pas af aan het einde van je leven!

4. omring je met mensen die je inspireren. Wist je dat jij het gemiddelde bent van de vijf mensen waar je de meeste tijd mee doorbrengt? Als je meer dan middelmatig wilt zijn, zorg er dan voor dat je meer tijd doorbrengt met mensen die een voorbeeld voor je zijn.

Tot slot: laat je uitdagen vanavond! Deze vollemaan is 90 % verduisterd. Dat betekent dat er een extra uitdaging ligt op de ontwikkeling van je uitstraling. Laat je hierdoor niet weerhouden. Durf kwetsbaar te zijn. Durf te vallen. Durf jezelf te laten zien!

Ik wens je een heerlijke vollemaan viering toe.

Lieve groet,

Caroline

PS: laat je me onderaan deze blog weten wat jouw inzicht bij deze vollemaan is geweest? Zo inspireren we elkaar om zichtbaarder te durven zijn.Wordt verwacht: 13 manen 2020!

 

Op 14 september 2019 verschijnt het gloednieuwe 13 manen 2020! Het boek dat je helpt om al je dromen waar te maken. Op de voor jou leukste manier. Wil je er zeker van zijn dat jij jouw boek op tijd in huis hebt? Reserveer het dan vandaag nog.

HET 13 MANEN BOEK