Zo blijf je trouw aan jezelf. Vier tips uit een oeroud volksfeest.

Op 30 april was het vollemaan. Vollemaan is het moment waarop je jezelf in de schijnwerpers zet. Dat kan soms best spannend zijn. Want wát laat je precies zien? Ben jij een vrouw die zich beschermt met laagjes om aardig gevonden te worden? Om koste wat het kost ergens bij te willen horen? Of ben jij een vrouw die ongegeneerd haar wilde pure zelf naar buiten brengt? Ongeacht wat een ander daar van vindt?

Vera stelde hierover een belangrijke vraag: Hoe kan ik beter bij mijn eigen stroom, van wat ik wil en voel, blijven en toch ook de ander en de wereld niet uit het oog verliezen?

Deze maan leert je hoe je bij jezelf blijft zonder een ander te kort te doen! Het ene is namelijk niet beter dan het andere. Als jij weet hoe je jezelf beschermt én kwetsbaar opstelt, word je ongelooflijk aantrekkelijk en sexy.

Elke maan feest

Drieduizend jaar geleden vierden de mensen elke vollemaan feest. Om het leven te vieren. Om samen te zijn. Je kracht én kwetsbaarheid te delen. Want hoe meer je jezelf uitspreekt, des te steviger je in je schoenen komt te staan. Iedere vollemaan had zo een eigen thema dat heel nauw samenhing met de seizoenen in de natuur. Vier manen staken hier met kop en schouder boven uit: dat waren de manen die een nieuw jaargetijde inluiden.

Deze maan De Havik, is er zo een. Ze kondigt het begin van de zomer aan. Dus het is feest deze week! De oude Keltische volkeren vierden nu Beltaine. Het is een feest waarin je viert dat je terugkomt uit de donkere tijden en er klaar voor bent om in het licht te gaan staan.

Tip 1: kleur buiten de lijntjes

De avond voor vollemaan staken de mensen grote vreugdevuren aan. Deze vuren verwelkomden de pure ongeremde maagd Blodeuwedd en de charismatische zoon van de Grote Moedergodin: Mabon. Gedurende de nacht laaide de passie hoog op: iedere vrijgezel zocht een nieuwe liefde voor het komende jaar. Velen sliepen die nacht niet thuis!

Doe eens iets anders dan je gewend bent. Boek een hotelletje met je geliefde. Ga speed-daten. Ontmoet een nieuwe liefde door op pad te gaan.

Tip 2: drink meer water

In de vroege ochtend, vlak na zonsopkomst, gingen de vrouwen van het dorp de velden in om dauwdruppels te verzamelen. Ze geloofden dat deze dauw extra levenskracht bevatte omdat het allereerste zomerzonlicht hierop geschenen had. Dit dauwwater werd de hele zomer erna gebruikt om aan te sterken na ziekte of andere stresserende gebeurtenissen.

Zorg ervoor dat je genoeg vers op opgeladen water binnen krijgt. Je krijgt er een jeugdige uitstraling van.

Tip 3: wees kleurrijk

Het Beltaine vuur bleef de hele dag branden. Het vee werd er doorheen gejaagd zodat ze gezuiverd werden van winterziekten. In het hart van het dorp werd een meipaal neergezet en versierd met linten in alle kleuren van de regenboog en prachtig gedecoreerde lege eierschalen. Elk lint vertegenwoordigde de unieke levensweg van een dorpsgenoot. De eierschalen symboliseerden de kansen die het leven bood.

Ontdoe jezelf van denkpatronen die je kleiner houden dan je bent. Durf anders te zijn. Geef je leven kleur. Op jouw manier. Het leven wordt er zoveel avontuurlijker van.

Tip 4: doe het samen

Aan het einde van de middag arriveerden Blodeuwedd en Mabon. Zij dansten als eerste rondom de meipaal en vlochten alle linten samen. Nu kwamen alle wegen kwamen samen. Jezelf zijn, saamhorigheid en meedoen was de belangrijkste boodschap van dit frisse huwelijkspaar. Alleen ga je misschien wel sneller, maar samen kom je verder!

Ga wat vaker met je vrienden op stap. Breng meer tijd door met mensen waar je gelukkig van wordt.

Beltaine leert je om trouw te zijn aan jezelf. Om je eigen unieke pad te bewandelen. Gek te doen. Uit de band te springen. Je leven als een feest te leven. Je mooiste kansen te grijpen én om samen te zijn met mensen waar je van houdt en die je waardeert. Ook als het pad van de ander helemaal anders is dan dat van jou. Het zijn de verschillen die ertoe doen. Dat maakt een gemeenschap kleurrijk. Levendig. Verrassend. Uniek. Jij.

Wat zijn jouw inzichten uit deze blog? Fijn als je ze met me deelt. Zo help je me om nog betere verhalen te schrijven waar jij nog meer aan hebt.

Lieve groet,

Caroline Groeneveld

PS: Heb jij ook een vraag? Een obstakel in je leven waar je tegenaan loopt? Stel haar onderaan deze blog en wie weet, wordt jouw vraag in het volgende verhaal beantwoord. In ieder verhaal laat ik je zien hoe de natuursymboliek je helpt om vanuit lef en vertrouwen je eigen leven te leiden.Wordt verwacht: 13 manen 2020!

 

Op 14 september 2019 verschijnt het gloednieuwe 13 manen 2020! Het boek dat je helpt om al je dromen waar te maken. Op de voor jou leukste manier. Wil je er zeker van zijn dat jij jouw boek op tijd in huis hebt? Reserveer het dan vandaag nog.

HET 13 MANEN BOEK