Zo vier je vollemaan De Vurige God

Over oerkracht, de minnares en meesterschap

Op donderdag 28 juni is het vollemaan. Deze heet De Vurige God. Het is een Keltische naam die haar oorsprong heeft in de sjamanistische natuurvolken van duizenden jaren geleden. Elke naam legt op een symbolische manier de verbinding tussen de natuur buiten en je innerlijke natuur. Als je met deze symboliek gaat werken, leer je jezelf op een natuurlijke manier steeds beter kennen.

De Vurige God is de negende vollemaan op de Grote Cyclus van het Jaar. Als je nu naar buiten gaat dan zie je hoe de natuur haar grenzen van groei heeft bereikt. Het is hoogzomer. Zwoel. Warm. Zinderend soms. De bloemenpracht is over haar hoogtepunt heen. Misschien is het je wel opgevallen dat veel bloemen nu geel van kleur zijn. De kleur geel is verbonden met de zon en met je zelfvertrouwen. Het kan behoorlijk warm zijn en door de hitte kunnen felle onweersbuien ontstaan. Zo is dat ook bij jou.

Hoe vurig ben jij?

Hoe gebruik jij je innerlijke kracht en hoeveel zelfvertrouwen heb je? De natuur spoort je aan om te stralen wie je bent en je innerlijke vuur meester te worden.

Deze vollemaan brengt je naar de kracht van het element vuur in je en laat je je uitstraling in de wereld zien. Vuur is een spannend element. Je kunt het zien en voelen, maar niet aanraken. Vuur brengt hoop, warmte en nieuw leven, maar kan ook verbranden en onherstelbare schade aanrichten.

Ik weet nog hoe ik als klein meisje zo bang was voor vuur, dat ik nog geen lucifer durfde aan te steken. Of sterretjes in mijn handen durfde te houden. Nu weet ik, dat ik bang was voor mijn eigen innerlijke vuurkracht. Ik was doodsbenauwd dat mijn kracht zo groot was, dat ik het niet meer kon controleren. Hierdoor werd ik een schichtig, onzeker, onzichtbaar klein meisje. Veel te lief voor de hele wereld. Hunkerend naar erkenning van buitenaf zonder mezelf te durven zijn. Misschien heb jij dat ook wel gehad?

Meester durven zijn

Leren omgaan met je vuur is meester durven worden. Het gaat over controle. Macht. Geven en nemen. Grenzen ontdekken en oprekken. Maar, het gaat ook over de minnares in jezelf. Leiden en verleiden. Plagen. Spelen. Vlinders in je buik. Van jezelf durven houden. In het Engels zie je deze dubbele betekenis mooi terug: mistress betekent minnares én meesteres. De vrouw die verantwoordelijk durft zijn voor haar eigen dromen, woorden en daden. Die durft te staan voor wie ze is. Dat lukt niet meteen binnen een week. Het vraagt jarenlange dagelijkse oefening. Focus. Discipline. Net als het leren bespelen van een muziekinstrument. Of het oefenen voor je eerste halve marathon.

Zo begin je

Je vuur kan pas goed en lekker branden als het goed hout heeft. Een stevige basis. In je lichaam wordt deze basis gevormd door je bekken. Je bekken is de drager van het vuur. In je bekken ontstaat nieuw leven. In je bekken ontvlammen de vonken. Hoe steviger je bekken is, des te meer vuur je aankunt. Buikdansen is zo het spel van je innerlijke vuur! Proef je hoe verleidelijk dat is?

Maak daarom dagelijks contact met je bekken. Zak met je aandacht diep in je moederschoot en voel hoe het hier met je is. Voel hoe stevig je bekken je draagt. Beweeg het wat op en neer. Stel je voor hoe jouw bekken steeds sterker, groter maar ook flexibeler wordt. Hoe jouw bekken je draagt. Helemaal. Met alles wat in je stroomt, beweegt, kolkt, opvlamt. Weer tot rust komt.

Zet jezelf in vuur en vlam!

Vollemaan is elke vier weken een moment om je leven te vieren. Om jezelf in alle kracht en kwetsbaarheid te laten zien. In oude tijden deden vrouwen hiervoor rituelen. Een ritueel is een handeling die je met al je liefde en aandacht doet. Waardoor de handeling een diepere betekenis krijgt.

Bij De Vurige God kun je met liefde en aandacht al je kracht aan het vuur geven. Zodat het de wereld in gaat. Schrijf op de avond van vollemaan al jouw talenten op een briefje. Pak dan een tweede briefje en schrijf hier al je onhebbelijkheden op. Vouw dan beide briefjes op. Hussel ze door elkaar en geef ze al je liefde en aandacht. Steek vervolgens een vuur aan. Dit kan een kaars zijn of een vuurtje in een vuurkorf. Verbrand nu beide briefjes in het vuur. Zie hoe het vuur jouw vuur opeet en transformeert. Luister naar hoe de vlammen knetteren. Spelen. Dansen. Voel de bevrijding erna en dans vanuit je bekken. Schrijf tot slot je inzichten op.

Je hebt je vuur vrijheid gegeven. Dat is Meesterschap ten top!

Lieve groet,

Caroline Groeneveld

PS: In elke moonblog laat ik je zien hoe de natuursymboliek je helpt om met meer lef en vertrouwen je eigen leven te leiden. Heb jij ook een vraag over de maan of  een uitdaging in je leven waar je tegenaan loopt? Stel haar onderaan deze blog en wie weet, wordt jouw vraag in het volgende verhaal beantwoord. Leef jouw droomleven. Op jouw manier. In moonflow.Wordt verwacht: 13 manen 2020!

 

Op 14 september 2019 verschijnt het gloednieuwe 13 manen 2020! Het boek dat je helpt om al je dromen waar te maken. Op de voor jou leukste manier. Wil je er zeker van zijn dat jij jouw boek op tijd in huis hebt? Reserveer het dan vandaag nog.

HET 13 MANEN BOEK