Waarom goede vragen stellen zo belangrijk is

Vraag jij jezelf ook wel eens af waarom bepaalde dingen je overkomen?

Hoe het toch komt dat het maar niet lukt om jezelf te zijn, je droomleven op te zetten, of die leuke nieuwe partner te vinden?

Steeds maar weer bevestigingen krijgen dat dingen niet lukken zoals je wilt, zorgen ervoor dat je onzeker wordt. Dat je steeds minder gelooft in jezelf én in je kunnen. En dan gebeurt er iets geks. Je geeft het op. De frustratie en andere boze gevoelens worden zo sterk dat je jezelf aanpraat dat het ‘niet goed voelt’ en dat je er dus beter mee op kunt houden. Project mislukt.

Maar, wil jij je goed voelen, of wil je goed zijn?

Jezelf zijn, je droomleven opzetten en een leuke partner vinden hebben alles te maken met jezelf de goede vragen te stellen. Vragen die je verder helpen. Die een oplossing in zich dragen.

De meeste mensen vragen zich af waarom dingen niet lukken

Laat ik je hierin een voorbeeld geven. Vorige week crashte mijn computer. Wat een ellende. Ik had een strakke planning gemaakt om alle teksten voor het nieuwe jaarboek klaar te hebben, een top promotie te starten om jou geweldige cadeau’s te geven en te verrassen met het nieuwe 13 manenboek 2019, toen, onverwacht, klaboem! Alles stopte ermee!

Betsy stelde me hierover de volgende vraag:

Computercrash… word je belaagd of moet er iets veranderen ?

Ook Francis is nieuwsgierig:

Ben benieuwd of jij hier een signaal uit oppakt of dat je het puur als ‘domme pech’ ziet. Waar geloof jij in op dit soort momenten?

Graven in je onderbewustzijn

Het zijn beide interessante vragen. Want, als je jezelf vragen stelt, dan gaat je onderbewustzijn meteen voor je aan de slag. Je onderbewustzijn is een geweldige herinneringsbank van heel je leven en gaat direct op zoek naar antwoorden, patronen, bevestigingen. Dat betekent dat, op het moment dat je jezelf af gaat vragen of je bejaagd wordt, je onderbewustzijn alle gebeurtenissen in je leven opgraaft waarin je je bejaagd hebt gevoeld en je een teken stuurt waarmee je een slecht onderbuik gevoel krijgt. Je wordt als het ware negatief bevestigd. Je onderbewustzijn laat je alle momenten in je leven zien waarop je computer eerder stopte. Voor je het weet, heb je een reeks computercrashes voor ogen en bedenk je met je dagbewustzijn dat het niet goed voelt, en dat je er beter mee kunt stoppen.

Door jezelf af te vragen waarom dingen gebeuren, geeft je onderbewustzijn je een reeks van daaroms waardoor je vraagstelling vaak een soort zich zelf vervullende profetie wordt. Daarom is het zo belangrijk dat je jezelf de goede vragen stelt.

Er is maar één goede vraag

Ik stel mezelf daarom altijd maar één vraag in dit soort situaties: hoe kan het wél? Ik blijf gefocussed op wat ik wil bereiken, waar ik naartoe wil, op korte en op lange termijn. Op mijn droom om vrouwen te helpen een rots in de branding te zijn in deze woelige tijden. Wat kan ik doen om vrouwen weer een stevige bedding te geven zodat ze weer met lef en vertrouwen hun eigen leven leiden?

Zo laat ik mijn onderbewustzijn opnieuw graven, zoekende naar mogelijkheden. Andere manieren. Creativiteit. En ook dat, lukt altijd. Want je onderbewustzijn is nu op zoek naar de patronen waarop het wel zou kunnen lukken. En voor je het weet, geeft dat een goed gevoel, en wil je doorgaan met wat je deed! Maar dan, op een andere manier. Op een manier, die wél kan.

Je hoeft jezelf in het leven dus maar één vraag te stellen: hoe kan het wel? Dat is alles wat je nodig hebt om je droomleven succesvol te laten zijn. Want het zijn niet de mensen met het meeste of grootste talent die het mooiste droomleven leiden, maar de mensen die om de juiste weg durven vragen. Die door durven gaan op momenten dat veel anderen afhaken.

Focus op je dromen

Geloven in jezelf en in je eigen kunnen begint allemaal met het ontdekken wie jij als mooiste mens in je leven wilt zijn. Focus op je dromen. Ongeacht de omstandigheden. Dat helpt je om jezelf tot grote hoogten te ontwikkelen.

En ik? Ik zat die middag op een bankje in mijn tuin. Met pen en papier. Old school. Want als de techniek je in de steek laat, is er niets mooiers om buiten te genieten van de zon en de natuur, en daar je invalshoeken voor het nieuwe 13manenboek 2019 op te schrijven. Ik beloof je, het wordt nog mooier als ik eerder droomde!

Lieve groet,

Caroline Groeneveld

PS: Heb jij ook een vraag? Een uitdaging in je leven waar je tegenaan loopt? Stel haar onderaan deze blog en wie weet, wordt jouw vraag in het volgende verhaal beantwoord. In ieder verhaal laat ik je zien hoe de natuursymboliek je helpt om met meer lef en vertrouwen je eigen leven te leiden. Zodat je je weer bezield, puur, anders voelt.

 Wordt verwacht: 13 manen 2020!

 

Op 14 september 2019 verschijnt het gloednieuwe 13 manen 2020! Het boek dat je helpt om al je dromen waar te maken. Op de voor jou leukste manier. Wil je er zeker van zijn dat jij jouw boek op tijd in huis hebt? Reserveer het dan vandaag nog.

HET 13 MANEN BOEK