Zo leef je vol plezier – 3 tips

“Jij bent echt het zonnetje in huis. Iedere keer als ik je zie, word ik zo blij van je. Je straalt. Je lacht. Je hebt plezier. Je laat me precies zien waar het in het leven om gaat: genieten. Gewoon genieten. Met jou in mijn buurt maak ik me minder druk over wat andere mensen van me vinden of wat ik van mezelf vind. Met jou in mijn buurt voed ik het speelse kind in mij. Ik verwonder me weer over de kleinste dingen in het leven. Alles is als nieuw. Alles is vrij. En dat is leuk! Zo ontzettend leuk! Ik voel mijn ogen stralen, mijn mondhoeken trillen en mijn lichaam tintelen van plezier. Geweldig, hoe vrolijk jij me maakt!”

Aan wie denk je als je deze woorden leest? Wat doet deze persoon anders dan jij? Leven vol plezier is een houding die je jezelf kunt aanleren. Deze drie tips maken het gemakkelijk.

Tip 1 – geef complimenten

“Wat zie je er goed uit vandaag! Wat heb je dat goed opgelost! Jouw manier is zo verfrissend. Dank je wel dat je er voor me bent.” Ieder compliment is als een verjaardagscadeautje: een aanmoediging om je hart te openen te ontdekken hoe je van elkaar kunt leren en groeien. Elkaar complimenten geven schept een band en geeft steun. Besluit om vanaf vandaag iedere dag drie complimenten aan een ander te geven.

Tip 2 – maak tijd voor jouw plezier

Het gevoel plezier is voor iedereen hetzelfde, maar de manier waarop je het beleeft is voor iedereen anders. Schrijf eens op waar jij veel lol in hebt en kies ervoor om hier iedere dag tijd voor te maken, ongeacht wat een ander ervan vindt. Onderzoek dan eens welke grenzen je hierin tegenkomt. Wat houd je tegen om dagelijks plezier te maken en wat helpt je om het dan toch te doen? Schakel vervolgens hulpbronnen in: ga samen met een vriendin op yogales als je het alleen te spannend vindt. Schrijf iedere dag drie dingen op waar je blij mee bent. Ga iedere ochtend voor de spiegel staan en geef jezelf een grote knuffel met de woorden: ik ben blij met je! Een goed begin is het halve werk.

Tip 3 – word je eigen heldin

Reis eens in je gedachten naar de verre toekomst. Stel je voor dat jij later oma bent. Je kleinkinderen kruipen bij je op schoot en kijken hunkerend naar je op. “oma, vertel je ons nog één verhaal over vroeger. Alsjeblieft?” Welk verhaal vertel je dan? Wat geef jij jouw kleinkinderen mee? Hoe geef jij hen rode wangetjes van plezier? Hoe wil jij herinnerd worden? Vertel jouw heldinnenverhaal en onderzoek vandaag welke stappen je hier voor gaat zetten. Leven vol plezier is mooie herinneringen scheppen voor later. Als je groot bent.

Leven vol plezier is iedere dag een moment vinden om helemaal te genieten van wat er vandaag is. Soms is er veel plezier, op andere dagen schuilt het plezier in een klein hoekje. Maar het is te vinden. Altijd. Vandaag is de beste dag om je hart ervoor te openen. Doe je mee?

Waar geniet jij het allermeeste van? Vertel het onderaan deze blog. Zo kan ik steeds betere verhalen schrijven waar jij nog meer aan hebt. Wil je jouw verhaal in het echt vertellen? Dat kan ook! Ga mee met de brondag van Modron: een middag genieten in de natuur met meditaties, oefeningen en inzichten over hoe Moeder Natuur je helpt om te leven vol plezier.

Fijne dag,

CarolineWordt verwacht: 13 manen 2020!

 

Op 14 september 2019 verschijnt het gloednieuwe 13 manen 2020! Het boek dat je helpt om al je dromen waar te maken. Op de voor jou leukste manier. Wil je er zeker van zijn dat jij jouw boek op tijd in huis hebt? Reserveer het dan vandaag nog.

HET 13 MANEN BOEK