Help, ik kan mijn droom niet vinden!

Vorige week kreeg ik van Esther een belangrijke vraag. Ze vertelde me dat ze niet wist wat haar droom was. Ze had het gevoel dat ze op een dood spoor gekomen was. Alsof ze op de sneltrein was gestapt terwijl ze het boemeltje had willen hebben. Daardoor een heleboel belangrijke dingen in haar leven had gemist.

Esther is 42. Heeft geen partner en geen kinderen. Wel een goedlopende praktijk. Maar is dit nu echt het leven dat ze wilde? Ze heeft al zoveel cursussen gedaan. Over persoonlijke ontwikkeling. Proceswerk. Je emoties uiten. En toch heeft ze niet het gevoel dat het haar echt verder gebracht heeft. Ze wordt er een beetje moedeloos van. Merkt dat ze hierdoor wat teveel drinkt. De verkeerde dingen eet. Om haar onvrede wat minder sterk te voelen.

Hoe komt dat toch?

Ik vertel Esther dat, als ze zich zo voelt, er maar één stap is die ze heeft te zetten. En dat is uitvinden wat je droom is. Dat is het enige waar ze op hoeft te focussen. Want zolang je niet weet waar je naartoe wilt, kun je ook de stappen in de goede richting niet zetten. “Maar HOE dan?” vraagt Esther. “Ik heb al zoveel geprobeerd.”

“Leven gaat niet over jezelf vinden. Maar over jezelf uit durven vinden. Te durven voelen waar je blij van wordt.” antwoord ik haar. “Dat begint met weer durven dromen. Durven fantaseren. Gek doen. Huppelen. Spelen. Ergens helemaal in opgaan. Net als een klein kind.” Ik nodig Esther uit om eens lekker te gaan zitten. Met een kopje thee. Te mijmeren en even bij jezelf te komen. De dagelijkse hectiek en afleiding even los te laten. Te ontspannen. En in die ontspannen toestand eens terug te gaan naar het kleine meisje in jezelf. Een moment waarop je helemaal opging in wat je deed. Iets nieuws probeerde. Speelde. Je gelukkig voelde. Alle tijd en ruimte vergat. Er niet mee bezig was wat een ander van je vond. Want wat jij op dat moment deed, was het aller, aller belangrijkste.

Zodra je dat beeld voor je geest hebt, vraag ik Esther naar wat ze voelt. Hoe voelt het om in dit moment terug te zijn. Ze voelt geluk. Opgetogenheid. Lef én vertrouwen dat het gaat lukken.

Geluk en opgetogenheid

Perfect. Dat is waar je droom over gaat. Over geluk. Over je opgetogen voelen. Over een rotsvast vertrouwen hebben dat het je lukt.

Esther krijgt een oefening. Om vanaf vandaag elke dag verbinding te maken met dit gevoel. En dan op speurtocht te gaan naar waar dit gevoel zich verstopt heeft in haar leven. Want als je dit gevoel van toen kunt terugbrengen in het hier en nu, heb je een reuzensprong naar het verwezenlijken van je droom gezet. In het boek 13 manen om je dromen waar te maken krijg je deze oefening ook. Je reist met je aandacht naar binnen, op zoek naar het leven dat jou gelukkig maakt. Het boek heeft veel schrijfruimte om al je inzichten te noteren. Want als je opschrijft waar jij gelukkig van wordt, heb je een helder richtpunt waarop je elke dag opnieuw kunt bijsturen.

Heb jij ook een vraag? Iets in je leven waar je tegenaan loopt? Het is mijn missie om je te helpen jouw eigen leven te leiden. Met lef en vertrouwen. Zodat je een rots in de branding wordt in deze woelige tijden. De wereld wacht op sterke vrouwen zoals jij. Stel haar onderaan deze blog en ik beantwoord je vraag in de volgende blog of op de wekelijkse facebook live.

Vind je eigen leven terug. Bezield. Puur. Anders.
Lieve groet,

Caroline Groeneveld

 Wordt verwacht: 13 manen 2020!

 

Op 14 september 2019 verschijnt het gloednieuwe 13 manen 2020! Het boek dat je helpt om al je dromen waar te maken. Op de voor jou leukste manier. Wil je er zeker van zijn dat jij jouw boek op tijd in huis hebt? Reserveer het dan vandaag nog.

HET 13 MANEN BOEK