Zo doe ik dat, met die kracht van maan

“Slaap jij ook zo slecht met vollemaan? vroeg Christel me. “Gek word ik ervan. Ik lig maar te woelen en te draaien. Pieker over allerlei dingen die ik niet kan veranderen. Ben elke keer weer blij als die stomme maan weer weg is. Hoe doe jij dat Caroline?”

Christel keek me hoopvol aan. Het 13 manenboek vond ze intrigerend. Maar, ze miste een praktische oefening die ze direct en elke nacht kon gebruiken. Om beter te ontspannen. Want slecht slapen zorgt voor onrust en stress. Het maakt dat je je steeds meer opgejaagd voelt. Je gaat je op een vermoeide manier bekijken en dat maakt het minder leuk, minder vrij, minder krachtig. Ik was dan ook heel blij met haar vraag. Want leven met de maan is geweldig zodra je doorhebt waar je op moet letten.

Maan en de kracht van emoties

Maan is een kracht die je helpt om op een andere manier met je emoties om te gaan. Misschien heb je er ooit wel eens van gehoord: je hebt emoties, maar je bent ze niet. Emoties zijn energetische trillingen die aangeven of jij in verbinding staat met je hogere essentie of niet. Gevoelens van liefde, geluk, vreugde, vrijheid zijn tekens dat je je levensmissie volgt en hier steeds dichterbij komt. Gevoelens van onmacht, stress, boosheid, angst en verdriet, geven aan dat je van je zielepad afgeweken bent en dat het tijd is om het tij te keren.

Maan draagt al deze rauwe emoties in zich. Ze brengt het leven in beweging. Ze laat getijden ontstaan. Ze is als de branding én de golfslag. Ze vertegenwoordigt natuurlijke krachten die groter zijn dan jij. Want stel je maar eens voor hoe ook jij voor ongeveer 70 % uit water bestaat. Maankracht en de beweging van eb en vloed zitten heel natuurlijk ook in jezelf. Maankracht trekt aan en stoot af. Net zoals jij dat in het leven doet.

Afwijzing en angst

Donkere maan neemt je mee naar de diepte in jezelf. De donkere spelonken van je ziel waar je liever geen licht op laat schijnen. Hier leven je diepgewortelde angsten. Donkere maan helpt je om moed te ontwikkelen om anders om te gaan met de dingen en mensen waar je bang voor bent. Hoe ga je om met afwijzing? Met ziekte? Met de dood? Hoe ontwikkel je het lef om uit je comfortzone te stappen?

Ongeduld en boosheid

Wassende maan neemt je mee naar de groeikracht in jezelf. Je onstuimigheid. Je jeugdige roekeloosheid. Je ongeduld. Je idealen maar ook je boosheid en frustratie dat de dingen niet precies gaan zoals je het zelf wilt. Wassende maan helpt je om doorzettingsvermogen te ontwikkelen. Hoeveel vertrouwen blijf je houden ook op de momenten in je leven dat je het licht nog niet ziet?

Wraak en vingerwijzen

Vollemaan staat symbool voor de vreugde. Jezelf in het licht durven zetten. Je niks aantrekken van wat anderen van je vinden maar je eigen hart blijven volgen. Passie en verliefdheid voelen. Voor jezelf én het leven. Vollemaan helpt je om anders om te gaan met wraakgevoelens, met jaloezie, achterdocht, oordelen en vingerwijzen. Want elk oordeel dat je over een ander hebt, zegt meer over wie jij bent dan over hoe die ander in het leven staat. Vollemaan gaat over jezelf durven accepteren met al je talent en onhandigheden.

Verdriet en weerstand

Afnemende maan neemt je mee naar je verbinding met andere mensen, dieren, het hele leven. Hoe open en kwetsbaar durf je te zijn? Hoe intiem en eerlijk ben je ten opzichte van jezelf én de ander? Ben je iemand die liever de schone schijn ophoudt of please-gedrag vertoont? Afnemende maan helpt je om een gever te zijn zonder jezelf te verliezen. Hij laat je zien hoe je anders om kunt gaan met verdriet en je tranen en hoe mooi je leven wordt als je alle facetten ervan durft te omarmen.

Laat dankbaarheid in je leven toe

Omgaan met de kracht van maan is vooral een kwestie van toelaten. Van dankbaar durven zijn voor alle emoties die door je stromen. Ook de moeilijke. Je emoties vertellen je dat je leeft. Je emoties nemen je mee naar vreugde, vrijheid en geluk. Is dat niet iets om enorm dankbaar voor te zijn? Ik doe dat door dagelijks te mediteren. Soms in stilte. Soms met muziek. Soms op thema’s. Soms door vragen te stellen aan mijn Bron. Maar altijd door mezelf dankbaar op te stellen. Dankbaar voor het enkele feit dat ik leef en dat ik zelf bepaal hoe ik leef. Dat schrijf ik elke dag even op. In mijn persoonlijke 13 manenboek.

Wat ik daar namelijk zo leuk aan vindt, is dat op elke dag een maantje staat. Dan zie je direct de verbinding tussen de maan en je eigen emoties. Mijn 13 manen staat al jaren vol kleine en grote geluksmomenten. Als ik erin teruglees, stroomt de dankbaarheid als vanzelf weer door me heen. Vooral bij passages waarvan ik weet dat ze moeilijk waren. Dat het me dan toch lukte om een lichtje van hoop te blijven zien. Net even anders tegen het leven aan te kijken. Niet meer zo sterk reagerend vanuit onrust en stress, maar aan het roer blijven staan, vol lef en vertrouwen. Natuurlijk is dat soms best moeilijk. Maar, met de maan in mijn hart, wordt het vertrouwen in mezelf steeds groter.

Grijp je kans

Dat gun ik jou ook. Deze vollemaan geeft je daarvoor alle kansen. Vrijdag 23 november 2018 is het vollemaan Het Getijde. Het is de tweede vollemaan op de Grote Cyclus van het jaar. Ze vertegenwoordigt de trage beweging van eb en vloed achter de veilige branding van de kustlijn. Het Getijde neemt je mee naar de onderbewuste basis in je leven: je natuurlijke instincten en je opvoeding. Je onderzoekt nu hoe jouw onderbewustzijn en de cultuur waarin je bent opgegroeid jouw denken en gedrag beïnvloeden. Durf jij je te openen voor krachten die groter zijn dan jij?

Leuk als je me vertelt wat jij van deze maan vindt en hieronder jouw inzichten deelt!

Lieve groet,
CarolineWordt verwacht: 13 manen 2020!

 

Op 14 september 2019 verschijnt het gloednieuwe 13 manen 2020! Het boek dat je helpt om al je dromen waar te maken. Op de voor jou leukste manier. Wil je er zeker van zijn dat jij jouw boek op tijd in huis hebt? Reserveer het dan vandaag nog.

HET 13 MANEN BOEK