Zo helpt vollemaan je om zachter te zijn voor jezelf

Heb je de maan al gezien vannacht? Ze verraste me met haar kracht en licht. Nu al zo helder. Dat belooft wat voor de vollemaan van aanstaande donderdagnacht. In de nacht van woensdag op donderdag staat ze om 02.43 uur vol aan de hemel. Het is de derde supermaan dit jaar. Ook deze vollemaan staat veel dichter bij de aarde dan normaal. Dat betekent dat haar energie ook veel sterker is. Het wordt dus weer heerlijk maanbaden mét de kans om een diepteduik naar je bron te nemen.

Drie tips om anders om te gaan met de tegenstellingen in je leven

Veel mensen blijven gefocussed op de oude rommel. Dit zijn de ja-maar stemmetjes. Of de stemmetjes die fluisteren dat je niet goed genoeg bent. Of er niet toe doet. Het zijn alle beperkende gedachten die je kleiner houden dan je bent. Ik hoor vaak vrouwen vragen over de betekenis van al die beperkingen. Maar, dat maakt niet zoveel uit. Je kunt jaren tijd verspelen door je te richten op de rommel op je weg. Door te blijven vegen. Door schoon te maken. Je geeft dan al je aandacht en tijd aan de rommel. Ik noem dat ook wel de hordes op je weg. Misschien merk je dan ook wel dat je hordes niet weg gaan. Dat rommel blijft komen. Hoe vaak je je weg ook veegt.

Bewust ademen

Je kunt je leven uitdrukken via je onderbewustzijn. Dan leef je vooral vanuit je instincten. Je reageert direct zonder na te denken over de gevolgen van je daden. Je onderbewustzijn is gericht op pijnvermijding en vergroten van plezier. Het is een korte termijn beslisser die je helpt om te overleven. Onderbewustzijn staat aan het roer op momenten dat je wilt afvallen en toch dat ene koekje neemt. Of als je wilt stoppen met roken en toch die ene sigaret opsteekt. Of als je minder wilt drinken en toch dat ene glaasje wijn te veel opdrinkt. Je neemt het heft weer in handen door je onderbewustzijn een eigen taak te geven. Laat haar je ademhalingen tellen en vraag haar om dit traag te doen. Dit zie je heel vaak in meditatie oefeningen terug.

Ga op avontuur

Je kunt je leven ook uitdrukken via je dagbewustzijn ofwel je ego. Dit bewustzijn leeft vanuit controle. Als het voorspelbaar is dan is het veilig. Is het niet voorspelbaar dan is er mogelijk gevaar. Je dagbewustzijn houdt van vaste patronen. Elke dag opstaan en je tandenpoetsen. Dezelfde route naar je werk nemen. Elke vrijdag vis eten. Dagbewustzijn staat aan het roer op het moment dat je niet iets anders wilt proberen. Dat je vasthoudt aan hetgeen je kent en het avontuur schuwt. Je neemt het heft weer in handen door de dagelijkse dingen net iets anders te doen. Stap uit je routine. Poets met links je tanden. Ga helemaal anders naar je werk. Eet op vrijdag iets wat je nog nooit gegeten hebt.

Verbind je met je bron

De derde manier om je leven uit te drukken is via je hogere zelf ofwel je bovenbewustzijn. Dit bewustzijn is je ziel of je bron. Zij wil alleen maar ervaren. Alle kleurschakeringen van het leven proeven, ruiken, voelen, zien, horen. Je herkent je ziel aan de verwondering die je in jezelf ervaart. Net als kinderen het leven voor de eerste keer zien, wil ook jouw ziel steeds opnieuw het nieuwe ervaren. De essentie ervan opnemen. Je neemt het heft weer in handen door het uit handen te geven. Door dienstbaar te zijn. Door je af te vragen  wie je wilt zijn als 85-jarige wijze vrouw. Door je te verbinden met de energie van deze wijze vrouw in jezelf en van daaruit anderen vooruit te helpen.

Ik wens je een heerlijke vollemaan viering toe. Misschien wil je een maanbad nemen en verbinding maken met de maan in jezelf. Misschien wil je een ritueel doen. Misschien wil je iets heel anders. Leuk als je onder dit bericht een reactie achterlaat. Zo kunnen we van elkaar lezen hoe uniek we zijn!

Wat het ook zij, weet dat de bron ongelooflijk van je houdt en blij is met iedere unieke uitdrukking die jij aan jouw en het leven geeft!

Fijne maaniering!

Lieve groet,

Caroline

PS: wil je méér ervaren vanuit je hogere zelf, meer verbonden raken met wie je echt bent? Geef je dan op voor Moon quest. Een avontuur van vier dagen waarin je, op het thema van de maan, de volgende stap zet in het waarmaken van jouw droomleven. Op het ritme van de maan en de seizoenen vind jij je natuurlijke en vrouwelijke evenwicht. Hier vind je alle informatie en geef je je op voor De Havik van 15-20 april. De Havik laat je zien waarom jij hier op aarde bent.Wordt verwacht: 13 manen 2020!

 

Op 14 september 2019 verschijnt het gloednieuwe 13 manen 2020! Het boek dat je helpt om al je dromen waar te maken. Op de voor jou leukste manier. Wil je er zeker van zijn dat jij jouw boek op tijd in huis hebt? Reserveer het dan vandaag nog.

HET 13 MANEN BOEK