Zo maak je betere keuzes in een druk leven

Gisteren gaf ik een video conferentie voor de cursisten van Basic Flow. We spraken over hoe belangrijk het is om een goede nieuwe start te maken. Hoe moeilijk het is als je van binnen vast zit en weerstand voelt. Of als je het idee hebt dat je aan het vlinderen bent. Niet goed weet wat je droom is of onderuit gegaan bent omdat je te veel je best hebt gedaan.

Monique stelde hier een belangrijke vraag over:

Hoe combineer ik ouderschap, werken in een hectische maatschappij met zo ontzettend veel verschillende mensen en kijkwijzen met mijn eigen creatieve ik?

Goeie vraag Monique! Dat is precies waar deze eerste maan op de Grote Cyclus van het jaar over gaat. Deze maan heet De Klif. Hij leert je om betere keuzes te maken. Als je nu naar buiten gaat, dan zie je hoe de natuur het doet.  Vaak zijn de ochtenden in nevelen gehuld. Bomen verliezen hun blad en laten een nieuwe schoonheid zien. Het weer is rustig nu. Zacht. Sereen. Zo is dat ook bij jou. Wie ben je als je in zachtheid naar jezelf kijkt? Als je je bladerdek loslaat en terugkeert naar je essentie?

De natuur spoort je deze maan aan om te kiezen voor je hoogste idealen.

Maar, hoe doe je dat praktisch?

1. maak tijd voor jezelf en je familie

Vorige week sprak ik met een cursiste van Season Flow. Jenny is stervensbegeleidster en helpt mensen om aan het einde van hun leven vredig dood te gaan. Ik vroeg haar waar mensen spijt van hebben aan het einde van hun leven. Jenny vertelde dat bijna iedereen aangaf dat ze wilden dat ze minder hard gewerkt hadden en meer tijd hadden doorgebracht met familie en vrienden.

Meer tijd voor jezelf én je familie zijn dus van levensbelang. Als je het gevoel hebt dat je te hard werkt, of te weinig tijd hebt voor je vrienden, zorg er dan voor dat hier een betere balans in komt.

2. onderzoek wat jouw hoogste ideaal is

Veel mensen weten niet precies wat hun dromen zijn. Misschien heb jij dat ook wel. Vind je ongelooflijk veel leuk. Maar, dat betekent dat je ook snel afgeleid bent. Dingen doet die niet direct iets met je dromen te maken hebben. Dus, als je nog niet precies weet wat jouw dromen zijn, maak dit dan prioriteit. Ga op onderzoek uit. Wie wil jij zijn aan het einde van je leven? Wat wil je doorgeven? Hoe wil jij de wereld mooier achter laten? Stel je eens voor als alles in je leven gelukt is. Hoe ziet het er dan uit? Met wie ben je, waar ben je en wat doe je?

3. durf vol te houden

In je geest kun je alles bedenken wat je wilt. Er zijn geen grenzen. Jouw voorstellingsvermogen is de bron van alle creatieve ideeën, nieuwe uitvindingen, mogelijkheden. Er is maar één begrenzing in je leven en dat is tijd. Je geest vergeet vaak dat de aarde tijd nodig heeft om je ideeën fysiek vorm te geven. Dan gebeurt het dat je geest ongeduldig wordt en je voorspiegelt dat het toch niet lukt. Maar dat klopt niet. Wist je dat een eik er tachtig jaar over doet voordat hij voor het eerst eikels maakt? De natuur is niet ongeduldig. De natuur creëert langzaam. Durf daarom vol te houden. Minimaal 13 manen. Durf te beseffen dat je droom pas echt af is  aan het einde van je leven. Niet eerder.

4. vertrouw op je buik als je het echt niet meer weet

Tot slot, er is een gemakkelijke oefening die je helpt om uit te vinden wat je diepere idealen zijn, als je er met je hoofd niet meer goed uit komt: je buik. Schrijf vier dromen op een briefje. Vouw deze briefjes dicht. Hussel ze door elkaar. Neem dan één voor één de briefjes in je handen en houd ze voor je buik. Sluit je ogen en voel. Hoe voelt dit onbekende ideaal? Word je er blij van? Of juist niet? Leun je naar voren (een goed teken!) of wil je lichaam naar achteren (een groot nee)? Open dan je ogen weer en schrijf jouw bevindingen op elk gesloten briefje. Maak dan een rangorde. Het belangrijkste eerst. Open het briefje en besluit om daar de komende winter mee aan de slag te gaan. Maak dat jouw prioriteit.

In het boek 13 manen om je dromen waar te maken krijg je een natuurlijke leidraad om voor je hoogste idealen te gaan. Stap voor stap. Op precies de goede volgorde. In het ritme van de natuur. Je hebt een jaar de tijd. Het boek begint met een belofte aan jezelf. Om vol te houden. Ook als het moeilijk is. Want als je met een belofte aan jezelf begint, wordt het 13 manen jaar een stuk leuker. Een avontuur met hordes, maar je gáát ervoor: dat heb je jezelf belooft.

Heb jij ook een vraag of wil je een inzicht delen? Dat kan onderaan deze blog. Ik help je graag verder. Omdat ik geloof dat de wereld vrouwen nodig heeft die een rots in de branding durven zijn in deze woelige tijden. Niet meer leven vanuit onzekerheid en stress, maar je eigen leven leiden, vanuit rust en vertrouwen.

Leef jouw droomleven. Op jouw manier. In Moonflow.

Lieve groet,

CarolineWordt verwacht: 13 manen 2020!

 

Op 14 september 2019 verschijnt het gloednieuwe 13 manen 2020! Het boek dat je helpt om al je dromen waar te maken. Op de voor jou leukste manier. Wil je er zeker van zijn dat jij jouw boek op tijd in huis hebt? Reserveer het dan vandaag nog.

HET 13 MANEN BOEK