Zo stem je beter af op het ritme van de maan

Een paar weken geleden heb ik een nieuwe Moonflow community opgericht. Op facebook. Want ik merkte dat veel vrouwen nieuwsgierig zijn over hoe dat nu werkt met de maan. Gelijkgestemden zoeken. Misschien heb jij dat ook wel. Wat is het heerlijk om  in deze groep zoveel enthousiaste verhalen te lezen van vrouwen die net zoveel houden van maan als ik. Er worden ook zoveel mooie vragen gesteld.

Zo ook door Annemiek. Zij vraagt:

Hoe stem ik me nog beter af op het ritme van de maan? Nu forceer ik dat misschien nog te veel. Ik ben altijd zoekende naar de balans tussen actie en vertrouwen in het laten ontstaan.

Ja, dat kan ik me heel goed voorstellen. Maan is best een geheimzinnige energie. We leren er niet zo veel over. De meeste mensen weten niet wanneer het vollemaan is of dat al die verschillende manen ook nog eens eigen namen hebben. Bovendien is de maan overdag vaak onzichtbaar. Dat maakt het extra ingewikkeld om je bewust met haar te verbinden.

Laten we daarom eens bij het begin beginnen. Als je iets nieuws wilt leren, dan is dat in eerste instantie gewoon super moeilijk. Je snapt het niet goed, je wilt heel graag resultaat. Je wilt te veel en te snel. Je mist nog wat vaardigheid. Daarom voelt het geforceerd aan.

Leren leven op het ritme van de maan kun je vergelijken met leren lopen. Een klein kind vindt lopen hartstikke lastig. Grijpt zich het liefst eerst nog vast aan mama. Kukelt regelmatig om. Maar, blijft het proberen. Elke dag opnieuw. Het kind kijkt af bij anderen. Doet anderen na. Want het kind weet dat het kan. Het weet alleen nog niet precies hoe. En als het eenmaal is gelukt, dan vergeet je het nooit meer. Wordt het een gewoonte. Iets wat heel vanzelfsprekend is. Dat is met leven op het ritme van de maan ook zo.

Zoek een voorbeeld in je leven

Als je wilt leren om je beter af te stemmen, kijk dan eerst eens af bij anderen. Zoek voorbeelden in je leven. Wie leeft volgens jou op de mooiste manier in het ritme van de maan? Wat doet deze persoon dagelijks of met vollemaan? Wat spreekt je daaraan zo aan? Wat kun jij doen om dit in je eigen leven te integreren?

Schrijf dat allemaal op. Kies nu de drie mooiste punten uit en kopieer deze voor jezelf. Onderzoek hoe je deze punten in vijf stappen kunt leren. Neem jezelf voor om elke dag een kleine stap te zetten waardoor jij het ritme van de maan beter in jezelf voelt. Schrijf dat op in je 13 manenboek.

Het meest eenvoudige vollemaan ritueel

Veel mensen geloven dat een vollemaan viering een heleboel opsmuk nodig heeft. Dat is niet zo. Hoe eenvoudiger je het durft te houden, des te krachtiger je de energie van maan zelf zult voelen. Het allersimpelste ritueel doe je door een maanbad te nemen. Dit is een variant op het zonnebad. Je gaat gewoon lekker op een stoel zitten met je gezicht naar de maan. Je opent je hart en laat de energie van de vollemaan helemaal door je heen stromen. Als je lekker in flow bent, stel je jezelf je de volgende vraag: wat kan ik voor JOU doen, maan? Let op: stel dus niet de vraag: wat kun jij voor MIJ doen, maan? Door op deze manier vragen te stellen, zet je jezelf in een overvloed modus. Waarin je geeft omdat je graag wilt geven. Wist je dat mensen niet gelukkiger worden door veel te krijgen, maar door veel te geven? Daarmee zet je de stroom van maanenergie echt in gang!

In het boek 13 manen om je dromen waar te maken krijg je een natuurlijke leidraad om je op een speelse manier af te stemmen op het ritme van de maan. Waardoor je eenvoudig nieuwe stappen gaat zetten. In de goede volgorde. Meer van jezelf gaat geven. Het boek staat boordevol voorbeelden. Praktische doe-oefeningen en fijne meditaties. Waarmee jij  nu eindelijk echt verder komt.

Heb jij ook een vraag? Stel haar onderaan deze blog. Ik help je graag verder. Omdat ik geloof dat de wereld vrouwen nodig heeft die een rots in de branding durven zijn in deze woelige tijden. Niet meer leven vanuit onrust en stress, maar je eigen leven leiden, vanuit rust en vertrouwen.

Leef jouw droomleven. Op jouw manier. In Moonflow.

Lieve groet,

CarolineWordt verwacht: 13 manen 2020!

 

Op 14 september 2019 verschijnt het gloednieuwe 13 manen 2020! Het boek dat je helpt om al je dromen waar te maken. Op de voor jou leukste manier. Wil je er zeker van zijn dat jij jouw boek op tijd in huis hebt? Reserveer het dan vandaag nog.

HET 13 MANEN BOEK