Zo vind je jezelf terug: drie moon-tips voor meer vrije tijd

Gisteren had ik een luie dag. Gewoon een dagje helemaal niks. Nada. Noppes. Want ik was moe. Uitgeput van de stress van de afgelopen weken. Er is zoveel gebeurd. Boeken die verkocht moeten worden. Familieleden die ziek zijn. Boodschappen die gehaald moeten worden. De badkamer gesopt. Soms heb ik wel eens het gevoel dat de tijd sneller gaat dan vroeger. Dat er meer dingen gedaan moeten worden dan eerst. Dat ik mezelf wat kwijtraak in de gejaagdheid van de moderne tijd.

Nicolien stelde hier een belangrijke vraag over:

Hoe combineer ik ouderschap, werken in een hectische maatschappij met zo ontzettend veel verschillende mensen en kijkwijzen met mijn eigen creatieve ik?

Ik doe mijn ogen dicht en stem me af op de maan. Maan is een zachte energie die je direct in verbinding brengt met je ziel. Maan neemt je mee naar jouw innerlijke wereld. Een wereld waarin het leven harmonisch meebeweegt op het ritme van de getijden.  Een wereld die niet gestoeld is op snel reageren, de grootste en de beste willen zijn, maar een beleving die je de tijd doet vergeten. Je weer meeneemt naar een genieten in het hier en nu.

Juist als je het druk hebt, is het belangrijker om meer mijmertijd voor jezelf te creëren. De boeddha vertelde ooit dat als je te druk bent om vijf minuten per dag te mediteren, je een half uur per dag moet mediteren. Het klinkt als een paradox, maar je voelt waarschijnlijk wel dat hier echt een kern van waarheid in zit.

Maar, hoe doe je dat nu praktisch?

Ik geloof in kleine stapjes. Ik snap zo goed hoe moeilijk het is om een klein beetje eigen tijd te vinden als je kinderen, je leidinggevende en al die andere mensen om aandacht schreeuwen. Daarom heb ik drie mini moon-tips voor je. Om even pas op de plaats te kunnen maken. Gewoon. Nu. Je hebt maar vijf minuten nodig.

1. Begin de dag goed

Maak er een gewoonte van om de dag goed te beginnen. Blijf, als de wekker gaat, nog één minuut in bed liggen en stel je voor hoe mooi jouw dag gaat worden. Neem je voor om vandaag een heel klein beetje mooier te maken dan gisteren. Glimlach van oor tot oor en sta dan op. Zo zet je een positieve intentie onder jouw dag waardoor deze als vanzelf veel positiever verloopt.

2. Eindig de dag goed

Maak er een gewoonte van om de dag ook weer goed af te sluiten. Schrijf, vlak voordat je gaat slapen, drie dingen op waar jij die dag dankbaar voor bent. Niet meer en niet minder. Schrijf deze op in je 13 manen boek. Zo zet je een stroom van dankbaarheid in gang waarmee je de vrede in jezelf steeds sterker maakt.

3. Neem gedurende de dag regelmatig een minuutje rust

Als je leven gejaagd is, dan voelt dat als sprinten in een hardloopwedstrijd. Maar, je kunt niet de hele dag door op het top van je kunnen presteren. Je kunt geen marathon sprinten. Neem daarom elk uur even een minuutje rust. Doe je ogen even dicht en haal tien keer adem. Bij elke uitademing laat je je zorgen even los en zeg je tegen jezelf “ontspan”.  Zo kom je op een heel natuurlijke manier weer in je eigen flow terecht.

Maan en jouw manier van denken liggen heel dicht bij elkaar. Maan gaat over emoties. Over de taal van je onderbewustzijn. Je leert deze taal beter verstaan als je meer rust neemt. Meer naar binnen gaat. Meer tijd voor jezelf vrij maakt. De maan van deze week heet De Klif. Dit is een verwijzing naar de steile rotswanden in Engeland. Hij gaat over grenzen bewaken en overstijgen. Over keuzes maken. Afscheid nemen van hetgeen niet meer bij je past en kiezen voor hetgeen je gelukkig maakt.

In het boek 13 manen om je dromen waar te maken staat op blz 35 een prachtige moon meditatie naar De Klif. Je staat aan de rand van de rotsen. Aan de horizon verschijnt een prachtige kleine zwarte stip. Je hart maakt een vreugdesprongetje. Want je beseft dat daar jouw innerlijke droomwereld ligt. Welke magische keuze maak jij? In het boek is er alle schrijfruimte om je inzichten te noteren. En, het is natuurlijk ook leuk als je dit onder deze blog wilt delen. Met jouw inzicht help je misschien ook een ander weer verder.

Heb jij ook een vraag? Stel haar hieronder. Ik help je graag verder. Omdat ik geloof dat de wereld vrouwen nodig heeft die een rots in de branding durven zijn in deze woelige tijden. Niet meer leven vanuit onrust en stress, maar je eigen leven leiden, vanuit rust en vertrouwen.

Leef jouw droomleven. Op jouw manier. In Moonflow.

Lieve groet,

CarolineWordt verwacht: 13 manen 2020!

 

Op 14 september 2019 verschijnt het gloednieuwe 13 manen 2020! Het boek dat je helpt om al je dromen waar te maken. Op de voor jou leukste manier. Wil je er zeker van zijn dat jij jouw boek op tijd in huis hebt? Reserveer het dan vandaag nog.

HET 13 MANEN BOEK