Cursussen winter 2019-2020

De rust van de winter
Geef jezelf een zee van tijd
Zodat je dromen groeikracht krijgen

Een natuurlijk jaar is anders ingedeeld dan je gewend bent. In het sjamanisme begint het nieuwe jaar niet op 1 januari, maar op het moment dat het zaadje zich diep in de grond nestelt. Aan de hand van de stand van de sterren en de vollemaan wordt elk jaar het begin van de natuurlijke cyclus berekend. De winter begint op de dag van vollemaan als de zon in het sterrenbeeld schorpioen staat. Dat is in 2019 op dinsdag 12 november.

Winter is een periode van rust en ruimte. Zodat al je dromen groeikracht krijgen. Als je nu naar buiten gaat dan zie je de essentie van winter. Het leven is stiller dan anders. Het licht is zachter. De aarde is in rust. Bomen, planten en dieren zijn in een diepe winterslaap. De kou maakt alles trager. Zelfs de sneeuwvlokken reizen langzamer vandaag.

Zo is dat ook bij jou. De winter is een tijd om uit te rusten. Om diep naar binnen te gaan en oude, vergeten verlangens op te graven, te poetsen en als nieuwe zaadjes in je hart te planten. De drie wintermanen laten je zien hoe. De Klif vraagt je om keuzes te maken waar je blij van wordt. Het Getijde daagt je uit om open te staan voor je authentieke, ongeremde zelf. De Reebok helpt je om meer vertrouwen op te bouwen in jezelf én je kunnen.

Gun jezelf daarom deze winter een zee van tijd. Maak dagelijks tijd voor jezelf om te mijmeren of te mediteren. Vind elke dag een moment om even helemaal niets te doen. Zelfs vervelen mag. Met luieren krijgt je ziel alle ruimte om haar verlangens in je geest op te laten borrelen. Met stilte geef je haar de kans om naar voren te treden.

Ook Moonflow is de komende drie manen in rust. Caroline geniet samen met haar lief van de ruimte en de stilte van dit seizoen. Nieuwe zaadjes worden gepoot. Andere voorzichtig weg geschoffeld. Er zijn geen cursussen, events, workshops of Moon secrets. Caroline leeft in het ritme van de maan en de seizoenen!

Op de dag van de lente zul je weer van haar horen. Met nieuwe plannen, richtingen en mogelijkheden. De winterzaadjes zijn uitgegroeid tot lentekiemen. De natuurlijke lente begint op zondag 9 februari 2020. Dan is het vollemaan en staat de zon in het sterrenbeeld Waterman.

Nieuwsgierig naar wat de natuurlijke cyclus deze winter voor jou betekent? Bestel het nieuwe boek 13 manen om je dromen waar te maken en ervaar zelf welke zaadjes jij de komende winter in je hart wilt planten.

September: Moon journey naar je bron

Een bijzondere Moon journey waarin je in de week rond vollemaan De Zalm op zoek gaat naar jouw bron van wijsheid. Inclusief werkboek, community, groepscoaching en live middag in de natuur.

Lees meer

Oktober: Moon journey naar je legende

De laatste maan op de natuurlijke jaarcyclus is misschien wel de allerbelangrijkste. Ga vier weken mee op deze bijzondere Moon journey en verbind je opnieuw met jouw levenslegende. Inclusief werkboek, community, groepscoaching, vijf werkboeken. ritueel en ingesproken meditaties.

Lees meer